You are here
Moj Kladanj 

POČETKOM NAREDNOG MJESECA OČEKUJE SE OBJAVA JAVNOG POZIVA ZA SUFINANSIRANJE ZAPOŠLJAVANJA I SAMOZAPOŠLJAVANJA

Ovom prilikom istaknuto je da je u toku procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju prostorija Biroa koja bi trebala da se okonča za mjesec dana. Planirano je da radovi budu završeni u roku od 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ovaj projekat kojeg je podržala Vlada Švicarske ima za  cilj prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu, a tiču se razdvajanja administrativnih poslova i savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

Kada je u pitanju Javni pozivi za Programe  sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje i Službe za zapošljavanje TK naglašeno je da bi trebali biti objavljeni početkom narednog mjeseca.

U ovoj godini kako je istakao direktor Službe za zapošljavanje, Senad Muhamedbegović počet će i realizacija Programa sufinansiranja zapošljavanja od kredita koji je BiH dobila od Svjetske banke, a na osnovu kojeg je do 2020. godine planirano zapošljavanje oko 30 hiljada osoba.

Related posts

Leave a Comment